Volkswagen Kever 1302 Cabriolet

Verkocht. Tussen 1970 en 1980 zijn er naast de “gewone kever” ook zogenaamde Superbeetles gebouwd door VW. Deze 1302 Cabriolet is er daar één van slechts 2 jaar gebouwd van 1970 tot 1972.

Daardoor onderscheidt onze kever cabriolet zich door een MacPherson voorwielophanging, korte draaicirkel en een verdubbelde bruikbare bagageruimte onder de voorklep. dit laatste was te danken door de betere positionering van het reservewiel. Het reservewiel wordt in deze kever cabriolet plat neergelegd omdat er geen vooras in de weg zit zoals bij “gewone kevers”.

Verder is de kever cabriolet uitgerust met de platte voorruit, stalen dashboard en kleine achterlichten, misschien wel de mooiste combinatie!

De van origine uit Amerika geïmporteerde kever cabriolet is al bijna 30 jaar in Nederland en in het bezit van 1 eigenaar welke de kever sporadisch gebruikte, de Kever cabriolet is nooit gerestaureerd en nog voorzien van de prachtige originele cabrioletkap. De Kever Cabriolet is in een goede werkende en perfect rijdende conditie, de mooie rood/oranje kleurstelling gecombineerd met een fris en strak  zwartskai interieur en de  originele ATS lichtmetalen velgen maken de “Superbeetle” compleet!

Technisch top in orde, de motor is voorzien van een  nieuwe koppeling en grote beurt inclusief kleppen stellen.

Kortom een zeldzame Kever 1302 Cabriolet in een zéér fraaie uitvoering!

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • +Lichtmetalen velgen
  • +Radio